Hoppa till sidans innehåll

Tävling LVG


Tävlingsinformation till medlemmar 
För dig som är med i klubben finns alltid möjligheten att tävla och mäta dig med andra cyklister. Här förklarar de grundläggande begreppen.

Principerna
Det är tekniskt och regelmässigt sett Karlskrona CK som ställer upp i tävlingar. Deltagarna i tävlingarna representerar således sin klubb. Karlskrona CK tillhör Skånes Cykelförbund, som i sin tur är anslutet till Svenska Cykelförbundet.

Det finns officiella tävlingsregler framtagna av Internationella Cykelförbundet, UCI. Reglerna är i Sverige anpassade till våra förhållanden av Svenska Cykelförbundet och finns tillgängliga på www.scf.se . Det är viktigt att känna till de tävlingsregler som finns, så läs dem gärna om du är ny inom cykelsporten och fråga kontaktpersonerna nedan om det är något du undrar över.

Tävlingar
Svenska Cykelförbundets tävlingskalender hittar ni på: http://www.swecyclingonline.se/

Varje tävling har ett sista anmälningsdatum, det är upp till varje enskild cyklist att hålla koll på det datumet. Det går ibland att efteranmäla sig mot dubbel kostnad.

Tävlingslicens
För att tävla behöver du lösa en licens och ett chip som du fäster på cykeln. Info om hur du gör hittar du här.
Det finns ibland engångslicenser och chip att lösa på plats på tävlingen, men gäller enbart för sportklass.

Skaffa tävlingslicens
Kan du göra helt själv men vill du veta mer om vilken typ av licens just du ska ha kan du alltid fråga This is a mailto link

Om man är junior eller äldre ska man också genomföra antidopingutbildningen ”Champion or cheat” för att få licensen godkänd. Utbildningen är interaktiv och finns på SCF:s hemsida

Tävlingslicensen innebär framför allt en försäkring och är ett bevis på att du tillhör en förening som är ansluten till Svenska Cykelförbundet, Riksidrottsförbundet och UCI.

Anmälan till tävlingar
Du anmäler dig via tävlingskalendern som finns här.

Att tävla
Det är bra att följa med andra cyklister från klubben på tävling. Det är mycket att hålla reda på och man behöver ofta någon extra, t ex en förälder eller annan intresserad, som är med och kan ta hand om t ex kläder, mat, cykel mm. Snart lär man känna andra som kan hjälpa till med hur det går till i cykel.

Kontaktpersoner:
Tävlingsansvarig, 
Martin Carlstedt 0708-697687 This is a mailto link

Uppdaterad: 01 APR 2017 22:21 Skribent: Martin Kroon

Träning 2021

LVG
Samling vid Rosenholmsrondellen

  • Tisdagar 18:00
  • Torsdagar 18:00
  • Söndagar 9:00

MTB

  • Lördagar enligt kalender - Barn/ungdom/nybörjare

Postadress:
Karlskrona CK - Cykel
Björn Eliasson, Herrgårdsvägen 1 E
37142 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info