Hoppa till sidans innehåll

Landsvägscykling


Inom landsvägscykling cyklar man på landsvägsracer eller renodlad tempocykel. Landsvägscykling är den ursprungliga formen av cykelsport. Stöter du på begreppet LVG är det landsvägscykling man menar.

Det man kanske oftast förknippar med LVG är Linjelopp, där alla startar samtidigt och först över mållinjen vinner. Inom Linjelopp finns mycket taktik, samarbete och lite rävspel. För dem som vill köra Linjelopp finns en mängd oskrivna regler och uppförandekoder man förväntas känna till för att inte vara en belastning för de andra i klungan. Tränar du med oss i Karlskrona CK går vi igenom detta grundligt.  Motionslopp i Sverige har karaktären av Linjelopp i de allra flesta fall. Man använder aldrig tempocykel i ett linjelopp.

Inom LVG finns även grenarna Tempo och Lagtempo (inklusive Partempo). Tempo innebär att man kör en sträcka mot klockan och där du (eller laget) inte har någon annan draghjälp än er själva. Bästa tiden vinner. Det är tillåtet att använda landsvägsracer på tempolopp.

Träna med oss

Lopp och tävlingar att cykla

Uppdaterad: 01 APR 2017 18:10 Skribent: Martin Kroon

Träning 2019

SPINNING

  • Söndag kl 10 på Friskis och svettis (från 6/10)
  • Boka här

CIRKELFYS

  • Torsdag kl 18.30 på Friskis o Svettis (från 3/10)
  • Boka här

LVG

  • Se facebook för aktuella pass

MTB

  • Onsdagar så länge ljuset tillåter
  • Se facebook för pass

Postadress:
Karlskrona CK - Cykel
Björn Eliasson, Herrgårdsvägen 1 E
37142 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Klubben har lånecyklar att erbjuda. Perfekt för dig som inte vill köpa en utan att ha en aning om vad man ger sig in på. Villkoret är att man deltar på ett ledarlett KCK MTB pass/event. 
Hojjen är utrustad med vanliga pedaler och i övrigt är det en fullt kompetent stigcykel. Vid punktering får man betala en slang. Hjälm är ett krav.

Maila This is a mailto link för frågor